Hello ! you're strumble upon Vibrance . Please mind your manners . Thanks
//Vibrance ♥
Vibrance
dont let her go~
Thursday, December 29, 2011 | 0 narnians






When a girl WALKS for miles to see u.:'( 

When a girl SAYS SORRY even though she didn't do anything.:'(

When a girl CRIES cuz she still loves/misses u. :'(

When a girl still TRIES TO GET U BACK. :'( 

When a girl no matter how much U HURT HER STILL LOVES U. :'(

when a girl STOPS her argument with her guy to SAFE her relationship. :'(

When a girl continuously MAKES U FEEL SPECIAL and TRIES TO MAKE U HAPPY. :'( 

When a girl is upset but DOES NOT tell u as she thinks she is ANNOYING U. :'(

When a girl wants to LEAVE u cuz of ur RUDE BEHAVIOR but she is not able to do. :'(

DON'T LET HER GO, cuz U MAY NEVER FIND SOMEONE LIKE THAT EVER AGAIN. SHE MAYBE VERY SPECIAL AND GOD'S GIFT FOR U





Dear 'U',

May Allah bless us till Jannah,InsyaAllah..;)
counting days..........!
Wednesday, December 28, 2011 | 0 narnians

dear bloggie, (sudah berkurun ko tidak di hupdate kn??ohhh.)
huneyhmunnnnnnnnnnnn!oh yeah..sudah lebih sebulan huneyhmun d umah..tp masih ada sindrom2 'tidak puas lg'..i luved being at home..*so typical me*..hei,suka hatilaa!haha..

bila postingggg??..ah?omg~soalan ini er..bknlaa tidak d sukai,namun kdg2 dilupai utk difikiri..*ah,lantak laa btul ka penggunaan ayat itewww*..but honestly,aku sgtla kecut,kedut,takuttttt..memikirkannya~pedalaman1,pedalaman2,pedalaman3..jgnla kau hampir padaku..aku sesungguhnya insan yg sgt lemah,lembik,xtaw berdikari,kuat menangis,cepat jatuh sakit....nt xda air mcm mana aku mo bersihkn apa yg patut dibersihkn..then,line telephone!ohh,ini juga sgt penting bagiku..i jez cant imagine klu line fon tetiba teda bar?apakaa?apakaa yg harus dilakukan?bagaimana ingin bergayut dengan tunang ibunda tercinta??plisslaaa..pliss b gud to me,okei??..

yeaa..klu org tanya,aku ckp..jgn rsaw..aku x kesah pun d mana dtempatkn..tp dlm hati..'ya rabbi,aku mahu d dekat umahlaaaaaa, aku mo blajar msk,mo kemas umah,aku mo teman my mom shopping2 *ini bila tym dpt gaji*,mo hantar adik tusyen,bla3'..aku sgt takut act..n i really2 hate pack n unpack things!adoilaaa..jgnlaa ulang kesengsaraan selama dekat 8 tahun ini..sudah x sanggup sbnrnya..

n..kwen..hewhewhew.*bkn ketawa gedik ya,tp lucuu*okei,ini soalan sgt killer miller sebenarnya.standardlaa klu suda abes stadi,maka soalan seterusnya sdh semestinya...'ko kwen bila?'..

ohhh..suda pupus ya soalan2 lain?haha.tp xpalaa,kwen itu baik.cuma mestilaa sdh bersedia serba serbi.kn?kn?kn?



comel?..ya,ya..i noe i am..;P.




but im actually...er..er..sdg counting days ke arah 'itu' jgk..doakn laa segalanya berjalan lancar.


p/s:kepada Incik 'd other half',sy mo veil pnjang 1KM tym wedding bole?wink2..;))..





Kenapa ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥
Thursday, October 27, 2011 | 0 narnians


Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


~ALLAH knows BESt!;)

Moga hati ini tidak dipalingkan lagi pada kesilapan yg lalu.amin.


oo yeahh!hampir ke situu..................;)
Sunday, October 9, 2011 | 1 narnians


yayayaya!er,itu bkn aku,overlaa pulokk.haha.act,blum graduate lg tp ole krana suda selesai 1 tugas yg maha berat------>(seminar pembentangan penyelidikan tindakan)..maka feelingnya seperti sudaa selesai bgraduate!legaa hokeiiiiiiii!;))*mesti senyum lebar2*


standardlaa feeling b4 bentang..tdur pun tbgn2,bila kali org telefon,mesti mintak belas kesihan.."doakan baa,doakn ya..."..tym solat pun asyik tefikir,kdg2 sempat tfikir2 aspek yg mo dkasi baik...*ya Allah,maafkn hambamu.*..mkn pun x bole masuk,rsnya klu chef wan yg mskkn aku pun,aku hanya memandangnya umpama angin lalu.*okeii,ini over*sila abaikn.


tym mo naik stage tu, siryes.. kuku,mata ,idung,tgn,bibir.. ahh.. smualaa baa mo jd sjuk!punya best tgk kwn2 yg suda bentang,sgt gembira mereka bgelak ketawa.tp alhamdulillah..wpun,x secemerlang mna*ntah apa seja aku jwb tym evaluater tnya.hahaha*,but bg aku,yg penting.AKU SUDAH BENTANG!SUDAH okei,hahaha.


sooo,now tinggal exam seja lg.dlm hati sudah bniat yg bukan2."ahh,lantaklaa exam kali ni.lulus jgk tu"..tp kwnku cpt2 kasi sdar.."hei,jgn.nt rosak CPGA kita fie.."er,baiklaa.wpun niat d hati sdh jauh terpesong.akn diperbetulkn kembali.;))


soo,klu di drb,tambah,tolak,n er..tambah,x smpai 2 bln lg kami d cni.mmg hepy,tp klu ingt kenangan masam,manis,pahit,n ntah apa2 lagi perasa,SEDIH GILA mo tinggal smuaaaaa.ahhhhhhh!..


"as we go on, we remember,all the tyms we had together"

kwn2,sy syg KAMU,ya..kamu!..:))..







perfect two!
Sunday, October 2, 2011 | 0 narnians


o yeah..o yeah!aww~~sweet la ko puan lagu!..heee..;))








bila mo jumpa incik 'd other half ' ya?hahaha.*sila muntah ungu*



u r d straw to my berry laa,incik syg!..;)

kau MENANG.ohhh!
Saturday, October 1, 2011 | 1 narnians


Benciiiiiinya perasaan ini!sgt bongek bila terasa hati sudah mampu lupa tp actually--->TIDAK!even cmana pun ko buat aku,knapa jgk masih x bole benci.lupa.haih!klu ingt suma,mcm mo meletup dada.*sigh*

"fie,get up laa.sbr ada batasnya jgk.mcm2 suda dia buat ko tu."
"klu ko balik lg dgn dia,ntahlaa.mo ckp bdoh,tp budak U jgk ko ni"
"ksianla dgn diri ko,aku tampar2 ko fie klu blik lg dgn dia"

n,d list goes on.yeah, i noe..i knew it.aku hrp sgt hati aku mcm kertas,yg boleh tulis n pdm sesuka hati.its not dat easy as u all think,suggest..n bla3!kwn2,femly,lecturer,even wife lecturer pun keep on asking bila tjumpa.*ohhh,sy maluuu.okeiii*.

n baru2 ni,ex-tutor aku tarik aku dkat departmentnya.n..tadaa!

"fie,kejap2.eh,nk tanya ni.dah nak abes kn,bila nk langsung majlisnya?"

aku?terasa diri makhluk plg ntah apa2 mo menjwb.dgn senyum mcm ntah apa2 jgk aku mnjwb.

"er,hehe.teda apa2 suda cigu.teda............suda!hee..."

fine.aku maluuu.ini ntah org ke berapa suda tnya.kdg2,mo seja aku bls blik.

.."kamu tanya la c anu tu,dia tu yg taw byk.."

then,cmana mo lupa?sdh org sekeliling pun keep on bg ingat psl benda2 ni.demmit~aku mengaku,aku mmg x bole lupa.fine.KAU MENANG~






jauh d mata......;)
Thursday, March 17, 2011 | 0 narnians


....incik vampire, i adored u..;)....
 okeh.hensem ka?haha.aiseh.ian somerhalder @ damon salvatore dlm...eh,kamu taw jgk baa.siyes tym 1st tym aku nmpk,ish.x jgk aku adore tlampaw la,then lama2,aih~mcm hensem berabes pulak.then,lama2 aku nmpk mcm ada iras2 sma sum1 yg aku pnah..haha,sottttttttt.xla,tp. btul...........oh tidak!omai~omai~jauhkan dirimu~

haha.ok ya damon,x kesahla ko knal aku ka, x ka.xpa.sedar diri jgk ni.n klu ko tbaca ni,anggapla ia hanya gurauan kehidupan.i setia pd 'dia'.tp, no tel nnt i bg...;)))







Labels: